Zakład Biotechnologii

Adres

ul. Niezapominajek 21,
30-239 Kraków

Kontakt

telefon: (+48) 12 4251833 (wew./ex. 109)
faks: (+48) 12 4251844

Identyfikacja loci cech ilościowych (QTL) • fenotypowanie • kultury tkankowe roślin • androgeneza i krzyżowania oddalone zbóż

Publikacje

Konieczna W., TurkanS., Warchoł M., Skrzypek E., Dąbrowska G.B., Mierek-Adamska A. 2024

The contribution of Trichoderma viride and metallothioneins in enhancing the seed quality of Avena sativa L. in Cd-contaminated soil

Foods, 13: 2469
PDF
Jakovljević D., Kruszka D., Waligórski P., Warchoł M., Skrzypek E. 2024

Untargeted metabolomic in basil cell cultures – a case study of Ocimum basilicum L. var. minimum Alef.

Physiologia Plantarum, 176: e14203
PDF
Zobacz wszystkie

Projekty

Centrum Oceny Odporności Zbóż Ozimych na Zmiany Klimatu

NdS-II/SP/0237/2023/01, 2024 - 2027
Więcej

Określenie fizjologicznych i biochemicznych wskaźników tolerancji pszenicy ozimej (Triticum aestivum L.) na stres suszy i wysokiej temperatury

MRiRW nr 3, 2021 - 2026
Więcej

Identyfikacja czynników warunkujących indukcję embriogenezy mikrospor u pszenicy zwyczajnej (Triticum aestivum L.)

MRiRW nr 4, 2021 - 2026
Więcej

Analiza stabilności epi-genomowej linii addycyjnych owsa z kukurydzą

2020/04/X/NZ2/00396 MINIATURA, 2020 - 2021
Więcej

Rola stresu oksydacyjnego w regulacji embriogenezy w kulturach izolowanych mikrospor pszenżyta (x Triticosecale Wittm.) i jęczmienia (Hordeum vulgare L.)

2015/18/M/NZ3/00348, 2016 - 2021
Więcej

Wykonanie prac badawczo-rozwojowych związanych z opracowaniem nowych zestawów dietetycznych bazujących na niezbędnych, nienasyconych kwasach tłuszczowych oraz dodatków, bazujących na kwasach tłuszczowych z grupy NNKT, do wybranych produktów spożywczych celem polepszenia ich wartości odżywczej i sensorycznej

POIR.02.03.02-12-0039/19-00, 2020 - 2020
Więcej
Zobacz wszystkie